Špenátové halušky

Gnocchi s houbovou omáčkou

Ingredience: 

Na gnocchi: 500g sýra ricotta, 50g nastrouhaného parmazánu, 2 vejce, 125g hladké mouky, 150g kozího sýra, sůl, pepř

Na omáčku: 20ml olivového oleje, 1 cibule, 300g drobných hub, 300ml smetany, 120ml drůbežího vývaru, 1 lžíce tymiánových listů, sůl, pepř

Jako první si začněte připravovat gnocchi a to tak, že smícháte všechny určené ingredience a řádně promícháte.

Když ze směsi zpracujete těsto, mírně si posypejte vál hladkou moukou a začněte vypracovávat gnocchi – vhodné je uválet si silnějšího hada, kterého postupně rozkrájíte na kousky a z jedné strany přitisknete vidličku, aby se vytvořilo ono správné mřížkování. Nechejte odpočinou a předtím, než budete končit s přípravou omáčky, dejte gnocchi vařit na cca 3 minuty, dokud nevyplavou na hladinu.

Omáčka je obdobně jednoduchá, jako příprava vynikajících domácích gnocchi. Cibuli si nakrájejte na menší kousky a dejte lehce osmahnout na olivovém oleji. Jakmile cibulka zesklovatí, hned přidejte nadrobno nakrájené houby, které společně s cibulkou osmahnete ještě po dobu pěti minut, dokud nebudou houby měkké.

Poté přilijte smetanu, následně drůbeží nebo zeleninový vývar, tymiánové lístky, sůl a pepř a nechejte vše společně vařit ještě zhruba 10 minut, dokud nebude omáčka naprosto hustá. Poté smíchejte s gnocchi a podávejte.

Komentáře jsou uzavřeny.