Špenátové halušky

Gnocchi s rajčatovou omáčkou

Ingredience: 

Na gnocchi: 600g brambor, 1 vejce, hladká mouka, sůl

Na omáčku: 1 plechovka sekaných rajčat, 4 cherry rajčata, olivový olej, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 1 lžíce cukru, čerstvá bazalka, 3-4 lžíce plnotučné smetany, rukola, parmezán

Jako první si v každém případě začněte připravovat gnocchi, protože jejich příprava musí být rychlá. Brambory dejte na cca 10-15 minut vařit, aby byly uvnitř ještě trošku tvrdé, poté vyjměte z vody, ihned oloupejte a buď nastrouhejte nebo je prolisujte přes kráječ na brambory.

Vhodné je, aby byly brambory během celého procesu teplé, protože jakmile začínají brambory chladnout, začínají se taky mnohem víc lepit a mouka takovou situaci rozhodně nezachrání. K nastrouhaným bramborám pak přidejte veškeré ostatní ingredience, vytvarujte hada, kterého nakrájíte na kousky a dejte vařit do vroucí vody na asi 3 minut, dokud nevyplavou na povrch.

Když budete pomalu dokončovat gnocchi, můžete se rovnou pustit do přípravy rajčatové omáčky, která je hotová během pár minut. Nachystejte si hlubší pánev a pokrájejte na menší kousky cibulku, kterou rázem necháte na olivovém oleji zesklovatět. Dva stroužky česneku si nakrájejte na plátky, přidejte k cibulce, na půlky si překrojte cherry rajčátka a společně s rajčaty z plechovky je přidejte k orestované cibulce a česneku. Společně povařte několik minut, cca 15 minut, a poté začněte dochucovat solů, pepřem, lžící cukru a samozřejmě bazalkou. Pokud chcete dosáhnout výraznější česnekové chuti, prolisujte k rajčatové omáčce ještě jeden stroužek česneku a nechejte několik minut navíc povařit. Naopak pokud máte rádi jemnější omáčku, přilijte nakonec pár lžic smetany, která omáčku příjemně zjemní.

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Gnocchi s rajčaty a označen , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.