Špenátové halušky

Gnocchi se sušenými rajčaty

Ingredience:

Na gnocchi: 600g brambor, 1 vejce, hladká mouka, sůl

Na omáčku: 100g sušených rajčat, 2 lžíce mascarpone, 4 stroužky česneku, olivový olej, sůl, pepř, citron, 1 hrst čerstvé bazalky

Brambory dejte na cca 10-15 minut vařit, aby byly uvnitř ještě trošku tvrdé, poté vyjměte z vody, ihned oloupejte a buď nastrouhejte nebo je prolisujte přes kráječ na brambory. Jakmile budete s přípravou brambor u konce, můžete začít přidávat ostatní ingredience, které společně s bramborami pořádně promícháte. Pak už jen stačí vytvarovat gnocchi, které na jedné straně přitisknete na vidličku a dáte vařit do vroucí osolené vody.

Vodu poté nevylévejte, protože pár lžic vody, ve které jste gnocchi vařili, se vám bude následně hodit do omáčky jako jedna z ingrediencí.

Sušená rajčata si nakrájejte na menší kousky – pokud máte rádi větší, tak rajčata nakrájejte tak, jak je máte rádi, a stejně tak nakrájejte i česnek. Připravte si velkou, nejlépe hlubokou pánev, do které dejte rozehřát olivový olej a zlehka orestujte nakrájený česnek. Jakmile začne česnek zlátnout, můžete začít přidávat sušená rajčata, sůl, pepř a následně vše společně ještě chvíli orestujte. Teď je třeba podlít sušená rajčata s česnekem vodou, ve kterém jste si před chvílí připravovali gnocchi (100ml vody) a vařte tak dlouho, dokud se z vody nezačne pomalu stávat hustší omáčka. V tu chvíli odstavte, přidejte dvě lžíce mascarpone, nastrouhanou kůru z jednoho většího citronu a nasekanou bazalku. Promíchejte společně s gnocchi a ještě několik minut nechejte omáčku pořádně prohřát.

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Gnocchi s rajčaty a označen , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.