Špenátové halušky

Zapečené gnocchi

Ingredience: 

Na omáčku: 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 červená paprika, 4 stroužky česneku, 400g loupaných rajčat, 1 hrst bazalkových listů, 1 mozzarella, sůl, pepř

Na následující množství omáčky budete potřebovat asi 500g domácích gnocchi – přípravu domácích gnocchi najdete ZDE. Připravte si pánev s olivovým olejem, na kterém hned osmahněte na jemno nakrájenou cibulku a na malé kousky nakrájenou papriku – cca 5 minut.

Nasekejte si česnek na menší kousky a postupně ho přidávejte k osmahnuté cibulce, přidejte loupaná rajčata a nakonec i již uvařené gnocchi. Chvíli prohřejte, aby gnocchi pořádně změkly, přidejte sůl, pepř, bazalku a připravte si zapékací mísu.

Nakrájejte si na tenčí plátky mozzarellu, kterou navrstvíte do zapékací mísy přímo na gnocchi, které jste předem promíchali v rajčatové omáčce. Jakmile bude mozzarella zlatavá – 15 minut, vytáhněte z trouby a podávejte.

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Recept na gnocchi a označen , , . Záložka je zde.

Komentáře jsou uzavřeny.