Špenátové halušky

Halušky s brynzou a slaninou

Ingredience: 

Na halušky: 3kg brambor, 250g hladké mouky, 1 vejce 

Na brynzu: 500g kvalitní brynzy, 3 lžíce sádla, 400g slaniny 

Brambory si oloupejte a rovnou je začněte strouhat a dávat do větší misky. Postupně k nim přidejte vejce, hladkou mouku a promíchávejte, dokud vám nevznikne vláčné těsto na halušky. Pokud si nejste naprosto jisti správnou konzistencí těsta, můžete předem zkusit vhodit kousek do vroucí vody a nechat pár minut povařit. Pokud se vám kousek těsta začne ve vodě rozpadat, pak je jasné, že je těsto příliš řídké a je nutné přidat ještě trošku mouky.

Jakmile budete mít hotové všechny halušky, začněte je dávat do větší misky nebo na plech, který jste si předem vymazali sádlem. Teď už stačí jen připravit brynzu a slaninu a můžete za chvíli podívat na talíř.

Brynzu dejte do misky a v ní ji pořádně promíchejte. Nakrájejte si anglickou slaninu na menší kostičky a dejte si vypražit na pánev, ale nepřidávejte žádný tuk – slanina je sama o sobě velmi tučná a tuk se vám bude postupně vypékat. Teď už stačí jen promíchat brynzu s připravenými haluškami, které by měly být ještě teplé, nahoru nasypejte slaninu a podávejte. Máte-li chuť, můžete na slaninu dát ještě kousky čerstvé nasekané petrželky.

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Slovenské halušky a označen , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.