Špenátové halušky

Slovenské halušky recept

Ingredience:

Na halušky: 1,5 hrnku polohrubé mouky, 7 větších brambor, 1 lžíce soli

Na brynzu: 200g brynzy, 200g zakysané smetany, 300g anglické slaniny

Začněte přípravou slovenských halušek. Připravte si brambory, které jste si dopředu oloupali a rázem nastrouhali do středně velké misky. Hned je osolte a začněte postupně přidávat mouku, kterou zapracovávejte do brambor. Pokud jste zvyklí dávat do halušek vejce, rozhodně tím nic nezkazíte.

Vše společně promíchejte a následně si připravte velký hrnec s vroucí a osolenou vodou, do které budete přes cedník nebo struhadlo na halušky dávat připravené těsto. Jakmile jsou halušky hotové, vyplavou vám na hladinu, takže je následně dejte rovnou do sádlem vymazané misky. Teď už jen stačí připravit brynzu a můžete podávat na talíř.

Připravte si středně velkou misku, ve které pořádně promísíte brynzu společně se zakysanou smetanou. Míchejte tak dlouho, dokud nezmizí hrudky a slaninu si nakrájejte na kostičky. Na pánvi bez tuku vyškvařte na kostky nakrájenou slaninu, halušky rozdělte do talířů, přidejte brynzu, nakonec slaninu a podávejte.

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Slovenské halušky a označen , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.