Špenátové halušky

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi Quattro Formaggi 

Na gnocchi: 4 brambory, 1 vejce, hladká mouka

Na omáčku: 80g brie, 80g gorgonzoly, 80g ementálu, 80g parmazánu, 2dl mléka nebo dle potřeby i více, 1 žloutek

Jako první si připravte gnocchi, jejichž příprava je opravdu velmi snadná, i když to tak na první pohled možná nevypadá.

Brambory dejte do vroucí vody a ve slupce je takto vařte alespoň 10-15 minut. Následně je vytáhněte a ihned začněte loupat a strouhat na jemno přímo na vál.

Jakmile máte brambory nastrouhané, do jejich středu vyklepněte vejce, osolte a postupně přidávejte menší množství mouky. Těsto postupně zpracovávejte a jakmile se těsto nebude lepit na prsty, můžete začít tvarovat gnocchi, které krátce povaříte ve vodě – těsto není vhodné příliš dlouho propracovávat, protože jinak by mohlo dojít k jeho lepení nebo dokonce rozpadávání. Gnocchi jsou hotové, jakmile po asi 3 minutách vyplavou na hladinu.

A teď se můžete pustit do přípravy omáčky, která je hotová během pár minut. Všechny druhy sýrů si nakrájejte na středně velké kousky – ty, které lze nastrouhat, můžete pochopitelně dle libosti i nastrouhat, a všechny je nechejte odležet v misce, do které jste nalili mléko.

Teď je na čase připravit si vodní lázeň, ve které necháte sýr s mlékem rozpustit, přidejte špetku soli, pepře a nakonec i jeden žloutek, který omáčku krásně zahustí. Podávejte společně s domácími bramborovými gnocchi.

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Smetanové gnocchi a označen , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.